2012. augusztus 11., szombat

Street Fashion Budapest exhibition

Tegnap végre eljutottam a Kiscelli Múzeumban rendezett kiállításra - épp jókor, mert már csak jövő héten látható. Igyekeztek a szervezők, de hát Magyarországon kevéske anyag áll rendelkezésre. Egy-egy viseletrészletet szerveztek témakörökbe, ezeket mutatták be a régebbi (akár 100 évvel korábbi) és a mai módi szerint, fotókkal illusztrálva. A mai fotókon a múzeum által indított webfelület használói voltak láthatók. Többen maguk is divatbloggerek.
A sokak által dícsért belógatott ruhák ötlete nálam nem vált be: fárasztó volt a nehezéket emelgetni, csak a ruhák alsó része került szemmagasságba, akkor is össze-vissza mozgott, de ha megállítottam, rámszóltak, hogy nem szabad megérinteni őket. Viszont így lehetőségem volt megtekinteni közelről egyik kedvenc bloggerem, Süle Kati ruhakompozícióit, és a két világháború közötti időszak jeles tervezőjétől, Tüdős Klárától is volt egy darab.
A fotókat a telefonommal készítettem, csapnivalóak!

There is an exhibition in the charming Kiscelli Castle about Budapest streetfashion. Selection of archiv photos and pics sent by members of Streetfashion Budapest surface, and also some old dresses could be seen. Some fashion bloggers has also offered their outfit to exhibit. Cloths were hung and you could let down lifting the ballance weight by hand and enable to watch them at close. This way I could see the composition of recycled clothes of one of my fav blogger Kati Süle, and a dress from Klára Tüdős, the celebrated designer between two worls wares.
Sorry for awful pics - I took them by mobile, and the exhibition are were dark.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése