2013. május 30., csütörtök

Rainy days in green shades


Pants/nadrág - Látomás
Sweater/pulóver - Christian Berg
Silk blouse/selyem blúz - Ted Baker from London
shoues/cipő - from London
Belt/öv - H&M

Ma ömlött az eső,és egyébként is eléggé nyomorultnak éreztem magam. Pedig reggel még örültem, amikor kitaláltam, hogy ebben az összeállításban megyek dolgozni. Vannak, akik kiválóan el tudják rontani az ember napját! (Ráadásul a hajam is tönkretette a pára!)
A kép délután készült, és már nem sok fény volt a szobában, kimenni nem volt kedvem, viszont a szerelést ki akartam ide tenni.

We had pouring rain this morning and forecast does not say better by the middle of next week. My day was really bad, so I am quite depressed, dispite of the good start. In addition I had a bad hair day, to as it got wet within a minute!) I was so satisfied when I found out this outfit. I could not wait to post it. Though the room was quiete dark, I did not feel like gouing to the street.

2013. május 22., szerda

Blue and red








Ezt a ruhát vagy 15 éve vettem a Ledényi Szalonban. (Meglepetésemre még mindig működik!) Akkor még nem fogalmazódott meg bennem, hogy tulajdonképpen az un. "örök darabokat" keresem, de ez a ruha kiállta az idők próbáját. Tetszik a minimalista szabás, amelybe mégis csempésztek némi játékosságot. Én meg hozzátettem egy kis pirosat, mert amúgy nagyon szürkén érezném magam.

Another office wear. I bought this dress some 15 years ago at Ledényi's. that has been working since the late communist time. However, the city center shop must have been moved to a mall, but surprisingly, still alive - survived the spread of chain brands.
This is a forever piece, I like the minimal tayloring dissolved by the play of layers. To avoid being too monotone, I added just a little bit of red.

2013. május 17., péntek

Flamich-Galli




Íme a nagymarosi Flamich-Galli Kézműves Csokoládé Manufaktura üzlete. Ha arra jártok, látogassátok meg. Mondanom sem kell, minőségi alapanyagokkal dolgoznak - habár az ízek kominálása lehetne kicsit bátrabb. (Nekem a virágos ízek e kedvenceim, ezeket hiányoltam.) Külön bejárattal a házban működik egy kisfrancia pékség, ahol kézműves delikát termékeket is tartanak, valamint egy fagyizó.

Some shoots from Flamich-Galli Chocolate Manufacture shop in Nagymaros. They use Belgian and French basic ingredients. In the same venue, they run a small French bakery and an ice-cream shop.

2013. május 6., hétfő

White denim






Denim, top - Newhouse, Polo - Peek&Cloppenburg, Shoes/cipőegi barkács, bracelet/karkötő - vintage

A Newhouse üzletben jártam (végkiárusítanak), és féláron beszereztem a kívánságlistámból egy lenvászon ruhát és ezt a fehér farmert, megspékelve még egy piros toppal. A hűvös balaton-parti estére tekintettel ezúttal egy garbót vettem fel további rétegnek.
A héten ismét részt veszek Not Dead yet Style Patty Visisble Monday társasági eseményén!
Last week I bought two pieces from my whish-list from Newhouse final sale :( everything is 50% off now. One of them is this white denim. I also acquired a linen dress, and in addition this red top.(Which was not on my list, but why not?) For the cool Balaton lakeside evening I put on this dark blue polo neck.
This time I join again to Patty's Visible Monday on Not Dear Yet Style!

2013. május 3., péntek

May day outing in Nagymaros













Blouse, top - Jackpot
Short - Promod
Necklace/lánc - Handcrafter market in Kékkút/kékkúti kirakodó vásárból
Hat/kalap - used to be my son, then my daughter/a fiamé, aztán a lányomé volt
belt/öv - some old

Igazi majális nap volt szerdán, az egész főváros kirándulni volt. Az egynapos ünnep miatt 50 kilóméteres körzetben tele volt minden biciklizőkkel és sétálókkal - szó ami szó, nekem ez már sok volt. A fotók Nagymaroson készültek, rám igazi békebeli benyomást tett. Megkóstoltuk az FG Kézműves Csokoládé jeges kávéját, fagyiját, vettünk medvehagymás pogácsát, mert egy kis pékséget is üzemeltetnek, na és persze a kihagyhatatlan bonbonokat. Tettünk egy körsétát is, majd lementünk a Duna partra, de sajnos a magas vízállás miatt nem negyon tudtunk napozni.

We had a real summer day on the 1st of May, so it was excellent time to visit Nagymaros, this facinating small town in the Danube Bend. Here, where the river breaks through between two mountains shaping a right angle, first German origin people settled in the early Middle Ages. The town itself still saves the ambiant of turn of the 20th century when it become populare amoung the middle class citizens of Budapest - and still it is, considering the closeness of the capital.