2012. október 31., szerda

Monochrome



O-neck sweater/pulóver - Marimekko
skirt/szoknya - some old, with DIY flower
boots/csizma - no name
necklace/lánc - DM
Bracelet/karkötő - Insitu

Élvezem a szabadságot! Szeretem ezt a vagány felszerelést (mármint nekem vagány, főleg az érzés miatt, amelyet kölcsönöz)  - szabadság, autonómia, kreativitás: számomra ezt az, amit üzen. A szoknyát évekig nem hordtam - a terhességem után vagy 15 évvel vettem elő (ugyanis gumis derekú, ezért kismama szoknyaként is funkcionált). Mivel a molyok megrágták, egy textil virágot varrtam a lyukra.
Köszönet  Buborék GMK-nak a helyszínért! Számos vendéglátóhelyet és egyéni vásárlót szolgálnak ki, szeretem a töltő berendezéseik meghitt hangját!

This outfit presents authonomy and creativity for me. The knitted skirt is a real old piece; I wore it during my first pregnancy - as it has an elastic waist. When I decided last winter to wear it again, I found that it was moth-eaten. So I applied to the hole a DIY tweed and silk-like polyester flowew, with a button on the top.
I was posing at the door of a soda-water producing and filling shop Buborék (means bubble) in the ground floor of the house I live. They supply many restaurants and individual customers as well. Soda-water is like sparkling mineral water, but in this case some CO2 is added to water. It has a long tradicion and very popular in Hungary. Indispansable component of spritzer.

Sweet afternoon


Trench coat/ballon - Zara, jeans - Jackpot, shawl, boots/sál, csizma - no name, bag/táska - Manuart
Az őszi szünetre szabadságot vettem ki. Meglátogattunk néhány csokizót a városban: a Zangiót, az Aztékot, a Rózsavölgyit, a Cadeau-t és a Stühmert - ez utóbbinál eredetileg a Keserédeshez indultunk, de döbbenten vettük észre, hogy már más lett. Csak az enyhítette némileg a csalódásunkat nem mintha bármi bajom volna a Stühmerrel), hogy árulták az ő termékeiket is az üzletben. Az idő igazi késő őszi, párás volt, korán sötétedett. De milyen jó volt kicsit a városban lógni, hétköznap négy órakor!

There is an autumn holiday for schools here this week. We decided to check some fine, handmade chocolate shops. Pic was take just in the front of Aztek entrace - a small shop, running by two sisters and has excellent praline selection from different manufactures and also some own ones. It can be found in a passage court in the downtown. You cannot imagine how I enjoyed to hanging around in the city in a simple weekday!

2012. október 29., hétfő

British mood

Cadigan - no name, skirt/szoknya - Promod, shirt/ing - Newhouse, old scarf and shoe, handbag/táska - Monochrome, glass ring/gyűrű - WAMP

A fotózás helyszínéül a Kerepesdűlő apró telepét választottam. Ezt a helyet csak néhány éve fedeztem fel, és nagyon keveset tudok róla. Egy régi Józsefvárosi Lexikonban olvastam, hogy valamikor a 10-es években épültek. Engem emlékeztetnek némileg az angol iparvárosok munkás kerületeire, úgyhogy muszáj volt az öltézékemet és a helyszínt ennyire összehangolni!
Ja, amikor elkezdtük az egészet, vette csak észre a fiam, hogy nincs memória kárty, úgyhogy be kellett érjük a telefonommal.
Patti Not Dead Yet Style Visible Monday akciójához megint csatlakozom! Ez lesz immáron a 70.
I went for a shoot togeher with my son on a wet Saturday afternoon. I choosed this small site in a small corner of a railways crossed and partly ruined, partly working small factory and warehouse settled neighborhood. The site means only 3-4 narrow streets, but despite the unattractive surrounding, it has a special chame. Buildings were ereced around 1912, following the English and German small, but healty homes.
When we started shooting, just relized that we had left at home the memory card of the aparate, so we were compelled to use my cellphone.
I participate the 70th Visible Monday at Patti's Not Dead Yet Style. Thank you for opportunity!

2012. október 24., szerda

Shopfinder - Laoni




Laoni gyönyörű bőrholmikat - főleg táskákat -  készít és árusít, mondhatom igazi olasz minőségben. Külön öröm, hogy nem csak a barna-fekete kombináció lelhető fel, hanem több más szín is. Táskákon, öveken, cipőkön kívül ruhákat és ékszereket is lehet náluk kapni. Sajnos nekem eléggé drága (ugyan kinéztem egy selyem-szerű topot), de szerintem aki egy örök darab - de legalábbis értékálló - táskát szeretne, egyszerűbben hozzájut, mint mondjuk egy Furla darabhoz.

Laoni shop can be found in the very middle of the ontime jewish district of Budapest (Klauzál tér) and deals with leather items - mostly handbags, but gloves, belts, shoes, either, in excellent quality. You can find some unique clothes and jewleries from Hugarian designers, too. Not the most affordable kind for me, but a white mixed silky top is on my list.


2012. október 22., hétfő

Badacsony




Top - Newhouse
Jeans - Vero Moda
Scarf/sál - some old
Brooch/kitűző - Monszoon
shoes/cipő - Humanic

Iszonyú szerencsénk van a mostani hosszú hétvégével! (Egyébként úgy rémlik, idén az összes többi ilyennel.) Badacsonyba tettünk biciklis kirándulást, és nagyon feltöltődtem tőle! A táj gyönyörű színekben pompázott,  melegen sütött a nap, rengetegen jöttek-mentek, de tömeg nem volt, jól esett a must és a fröccs. Visszafelé tekerve kicsit hűvösebb volt már, kibontottam a hajam és élveztem, ahogy a fiss szellőben lebeg a hajam. Néhány percre mintha üde, fiatal nő lettem volna!
A héten ismét csatlakozom Patti Not Dead Yet Style Visible Monday sorozatához.

We have a 4 days public holiday this week that I spent at the Lake Balaton. On the first day we had a cycling tour to Badacsony - one of the best known wine provideing area in Hungary, grace to the vulcanic ground and the sunny surface of the lake - in the beautiful sunny weather. Leaflets were in delightful colours, lot of wintager was wornikg in the wineyards, while other ones just enjoyed the blazing lights. As a  break I had a glass of spritz (light wine and sparkling water) and some freshly presset grape juice. On our way back it was a bit chilly and I let the brise into my hair. For a short time I felt young and fresh again!
Today I am linking again to Visible Monday on Patti's excellent Not Dead Yet Style blog!

2012. október 15., hétfő

Autumn in Szidonia Szép




Dress/ruha - Szidonia Szép
Tights/harisnya - Calzedonia
Shoe/cipő - came from my sister
Necklace/lánc - from Kufstein
Bag/táska - Monochrom
Ring/gyűrű - vintage

Legújabb szerzeményem ez a Szidónia Szép ruha, amelyet az OurStyle Boutique-ban vásároltam. Nagyon szeretem a tervezőnő ruháit, hónapokon keresztül spóroltam rá, úgyhogy most legszívesebben mindig ebben járkálnék. Sajnos azonban le kell fogynom, mert eléggé kiadja a plussz kilókat. Mivel két hete fogat húztak, és begyulladt a helye, el voltam tiltva a sporttól - mondjuk a sok fájdallomcsillapító miatt nem is igen volt étvágyam!
Első ízben próbálok Patty Not Dead Yet Style oldalán a Visible Monday felhíváshoz csatlakozni. Látogassátok meg a honlapját, nagyon egyedi, vidám öltözékeket hord!

See my latest piece came in: a Szidoni Szép fine knitted dress. I love the fabric and colour which fits with the goldish autumn sunshine. However, I need to loose some kilos of my weight!Actually one of my teeth were removed two weeks ago, and its place inflamed, and no sport were allowed. Honestly I did not feel like having food, too, because of the lot of painkillers.
For first time I try to participate Not Dead Yet Style Visible Monday. I love Patty's colourful, unique style!

2012. október 8., hétfő

Kopaszi-gát


 


 
 



Blouse - Látomás
Short - from Cracow
Bag/táska - Marni collaboration with H&M
Necklace/lánc - hand craft/kézműves
Sunglasses/napszemüveg - Avanglion
 

Azt hiszem idén ennyi volt az indián nyár! Ezek az utolsó rövidnadrágos képek, szombat délutáni aranyló fényben készültek a Kopaszi-gáton. Szeretem ezt a helyet, sajnos kedvenc egységem, a Fruska zárva volt, a Ponyvaregényben pedig esküvői fogadás volt. Ami egy baromság, az az, hogy nem lehet kutyát bevinni a területére. Ja, és jó lenne, ha annyira tiszta lenne a víz, hogy fürödni lehessen a keskenyebbik ágban, ha már plázsot építettek ki!

Indian summer is over with Saturday. The pics were taken in the goldish afternoon sunlight, this recreated formal indistrial area, the so called Kopaszi-dike.

2012. október 5., péntek

Girl just wanna have fun!





Top - Newhouse
Pants/nadrág -my project with BeAttractive
Shoes/cipő - used to be my sisters
Bracelet/karkötő - WAMP

Hát ilyesmikkel múlattuk az időt tegnap a fiúkkal! A berendezés a szomszédos cégé!

We have just had some fun with the guys yesterday morning before start working! Equipments belong to the next door company!

2012. október 4., csütörtök

Sugar! Shop





T-shirt - Printa
Short - Zara
Sandals - from Rome
Hat - H&M, used top be my son's
Fleece necklace - GOUBA
Íme a Sugar! Design Hétre komponált tányérdesszert variációi: Gorgonzola fagyi sajtráccsal a tetején, tejberízs, sajt torta, kecskesajtos makaron, és mascarponés-fehércsokis crème brûlée.

Please see the Sugar! Shop derssert plate composition for Budapest Design Week: Gorgonzola ice cream with parmesan cracker, milk rice, goat cheese macaron, mascarpone-white chocolate crème brûlée. Sugar! Shop is a conditorey with candy-like design furnitures and sweeties.

2012. október 3., szerda

Tamara Barnoff Showroom








A Design Hét niyitott műhely programján látogattunk ide a kislányommal. Imádom ezeket az alkotóhelyeket, szerintem betölti őket a kreativitás szelleme, még akkor is, ha Tamara most éppen Párizsban járt a divathéten. Míg a kislányom fülbevalót készített a többiekkel, én megcsodáltam a tervezőnő grafikáit, skicceit - hát nem mondom, a legtöbbje önmagában is megállta, mint alkotás, a helyét!

My daughter and Ivisited the Georgian origin fashion designer Tamara Barnoff Showroom in the Open Atelier program. I allways leave with full of energy that kind of places, where you can nearly touch the creativity itself. While my daughter made some earrings with others, I could have a look at Tamara's graphics and sketches.

2012. október 2., kedd

Gloss of Fall




Blouse, skirt - second hand
Hat/kalap - borrowed from brother

Tunic - from Berlin (Ute Alloca)
Leggings - from a lake Balaton kiosq
Bolero - from Stockholm (Rabalder)
Ring/gyűrű - Vintage, a museum copy
Necklace/lánc - DIY
Bag/táska - Manuart


Kedvenc környékemen fotózkodtam: a MÜPA és a Nemzeti körüli parkos részt megépülése óta nagyon kedvelem, engem kicsit Koppenhágára emlékeztet. (Kár, hogy nem dánokat látni magam körül!) Ez a kellemes koraősz pedig mindent visz. Nagyon szeretem a szeptemberi sápadt fényeket, aranyló sugarakat. Olyan meghitt érzést ébresztenek bennem!

You can see me on a revitalized industrial zone in the edge og the city center. Here can be found the Palace of Art and the new building of National Theater, surraunded with a carefully planned green skirt. Perfect place to enjoy the goldish early fall sunlight whick makes pacefull your mind in those afternoon.

2012. október 1., hétfő

Dizájn hét - Möbelkunst









Pikniket tartottak a Möbelkunst telephelyén a Dizájn Hét egyik programjaként. 70-es, 80-as évek jellegzetes - főleg dán - dizájn bútorok és tárgyak depója. Elég húzósak az árak, sokat fel is kell újítani, viszont nagyon jó minőségűek, úgynevezett örök darabok. Felfedezhető néhány magyar formatervező munkája is. Szóval szerintem érdemes beruházni annak, aki rászánnja az összeget, de mások is igazi kincseket halászhatnak, mert elérhető áru darabjaik is vannak. A Soroksári út környéki lepukkant gyártelep pedig sajátságos hangulatú hátteret biztosít.

This week goes the Budapest Desing Week. On Saturday I visited Möbelkunst picnic. It took place on their site in a sleazy factory building which gave a special atmosphere to the event. Möbelkunst sells vintage furnitures and accessoires from 70's and 80's, mainly from Denmark, but some Hungarian designers work can be found there as well.