2012. május 28., hétfő

Hej from Copenhagen

Imádom Észak-Európát, ráadásul Koppenhágában negyedszerre járok, így egy kicsit olyan, mintha hazatérnék. Azért persze minig találok valami újdonságot, amire rácsodálkozhatok. Az idő remek volt, annyira, hogy rettenetesen leégtem. Hova nem, ha északra nem vittem magammal naptejet. Utolsó este Malmöben voltam, de ennyi idő nagyon kevés volt rá.
I have mentioned my passion with Scandinavia. It was the forth time I visited Copenhagen - littlebit like to return home, but of course I discovered several new things and got impressions.
I spent the last night in Malmö, the beautiful and lively Swedish city.























2012. május 20., vasárnap

Summer is back to the city






Tunic - second hand
pants/nadrág - Jackpot
necklace/lánc - made by me
bag/táska - Meska (http://http://www.meska.hu/ - Verka)
brooch on bag/kitűző a táskán - made by me:)
bracelet/karkötő -Meska (http://www.meska.hu/ - hoyacarnosa)
ring/gyűrű - Meska (http://www.meska.hu/ - stigi2)
belt/öv - Signiora
Megfogadtam, hogy nem fogok tükörben, saját magamról készült fotót közzétenni, de ezúttal nem tartottam ehhez magam. A hangulatot így is jól visszaadja.
A déli órákban kellett kocsiba ülnöm, így aztán jól elpilledtem, egész délután a hűvös (egyelőre!) lakásban hüssöltem egy kis citromfagyival. Jövő héten Koppenhágába utazom, néhány fokot azért magammal vinnék.
I promised myself to not to public pics made in the mirror, but at this time I make exeption.
I had to drive in mid-day, so I enjoyed relaxing with a big cup of lemon sorbet in the (still) cool room. Next week I'll be in Copenhagen, cross your finger for nice weather!

2012. május 17., csütörtök

Finnish woman





Skirt/szoknya - Etsy (Daniela Besso)
Top - Marimekko
Blaser - Sinequanon
Handbag/Táska - Monochrome
Sunglasses/napszemüveg - Balaton promenade kiosk
Umbrella/esernyő - Marimekko
Bracelet/karkötő - Insitu (http://www.insitu.hu/)
Brooch/bross - WAMP(Tüskécske)


Nagyon szeretem ezt az összeállítást. Szerintem igazi északi hatása van, egyszerű, természetes formák, matériák, semmi csili-vili. A topot és az ernyőt tényleg Finnországban vásároltam:)

This outfit has a real Finnish feeling - reifies the scandinavian simplicity and naturalness. Top was bought in Turku, umbrella in a Helsinki Marimekko shop:)


2012. május 16., szerda

Rebutton it!






Végre át tudtam nézni töviről hegyire. Úgy tűnik, alapos munkát végeztek a szerkesztők, hatalmas mennyiségű forrást néztek át, illetve válogatták be a képeket. A történelmi áttekintést, amely az egyes korszakokat bevezeti, kicsit gyengébbnek éreztem, na de nem ez volt a könyv célja - bár kétség kívül szükséges megfelelő kontextusba helyezni.
Az én kedvencem a két világháború közötti időszak, erre vonatkozóan nyilván bőséges anyag állt már rendelkezésre, és nem akarok kötekedni, de ezt egy kicsit bővebb lére erreszthették volna. Imádtam a 70-es évekkel foglalkozó részt - arra az időszakra esik a gyermekkorom, és mivel a nagymamám varrónő volt, tele volt mindig Ez a divattal a lakás. Még az egyes modellek nevére is emlékeztem!

The book comprehense the 1000 years of Hungarian clothing culture, presenting lot of resources, contemporal correspondences, pictures and historical environment as well.
My fav is the time between the two world war - golden age of Hungaarian fashion - and I also enjoyed reading the part which deal with the 70's - that time I was child. The apartement of my granny - as a dressmaker - was full of fashion magazins!
The book is bilingual both Hungarian and English.

2012. május 12., szombat

Friday heat



Pénteken szabadságon voltam, annyira meleg volt, hogy ebédre bőven elég volt egy kis eper meg turmix.
Yesterday I took a day off. It was so hot that I was not able to eat else than some strawbery and frappé.

2012. május 8., kedd

Tuesday afternoon


Blouse - Pazicski http://www.pazicski.hu/
Trousers/nadrág - Zara
Shoes/cipő - used to be my sisters's
Necklace/lánc - present for my 40th birthday
Bag/táska - Cango&Rinaldi http://www.cangorinaldi.com/
Jaj, náthás vagyok. Májusban!
Ooooh! I am cold. In May!

2012. május 7., hétfő

Do naturally!




Divat és szépségápolás kéz a kézben járnak. Bár nem tervezem a téma gyakori érintését, most mégis hírt adok egy új üzletről Dél-Buda londonias részén, a Szabolcska Mihály utcában. A Phyto Kert magyar, természetes anyagokat felhasználó kozmetikumokat és gyógykészítményeket forgalmaznak, valamit - nekem éppen ezért nekem kerülendő - és kézműves csokoládét. A pisztáciás isteni volt!

Fashion and beauty care walk together. Phyto Kert offers Hungarian natural products and hand made chocolate. Pistachio is marvellous!

2012. május 6., vasárnap

Mother's Day





Dress and blaser set/ruha blézer szett - Newhouse http://www.newhouse.se/
pants/nadrág - Jackpot
Necklace/lánc - H&M
Bracelet/karkötő - made by my daughter
A ruhát sajnos már csak így hordhatom...:(
A karkötő anyák napi ajándék, a kislányom készítette!:)

Dress must be worn with pants :(
Bracelet is a present for this day, made by my daughter!:)

2012. május 2., szerda

Summer heat in the last afternoon in April




Long sleeve/hosszúujjas - Vasseva http://www.vasseva.com/
short - Promod
Hát ez hirtelen jött, bár az időzítés remekül sikerült! A hosszúhétvégét a Balatonon töltöttem - igen szerencsés vagyok, hogy lehetőségem van, bár kétségtelenül nincs érdemem benne.
Még a vízben is megmártóztam - gatyaszárig, mert annyira nem hittem el a harminc fokot, hogy fürdőruhát sem vittem magammal, így aztán szó szerint megütött egy kicsit a guta! Szóval csak vigyázat a nappal!
April said good bye with 30 C degree - it was so hot, that I went into the cold water of Balaton in my short, as I did not put any swimming cloth. In addition I got a sunstroke. So be careful with sunshine!